Velg en side

Velkommen

Mitt første blogginnlegg!

FRIDA BERGLUND

Frida studerer Energi og miljø ved NTNU, er en del av Siemens rekrutterings- og kompetanseprogram for jenter, og blogger for smartindustri.no.

30. jan, 2017

av | 30. jan, 2017

Hei dere, og velkommen til første blogginnlegg! Hvis noen hadde fortalt meg for en måned siden at jeg skulle sitte her som 22-åring og skrive blogg, hadde jeg humret for meg selv og tenkt at de må lære meg å kjenne bedre. Å bli blogger har på en måte aldri vært en del av planen, men når jeg nå har fått muligheten til å fremme både norsk industri og meg selv, kunne jeg jo ikke takke nei.

Kort om meg, for det finnes viktigere ting å snakke om: jeg heter Frida, studerer fjerde året Energi og miljø på NTNU og er en del av Siemens rekrutterings- og kompetanseprogram for jenter. På fritiden er jeg nok det man vil kalle en klassisk trondheimsstudent: jeg sjonglerer venner, kjæreste, trening, litt verv og en haug med øvinger.

Her er forresten meg i skrivende stund, tatt (i ekte bloggerstil) av samboeren.

Spennende

Nå i det siste har jeg også fått gleden av å være med på dette spennende prosjektet, hvor jeg skal jakte Norge rundt på smarte industribedrifter. Denne reisen foregår over seks uker, og jeg har fått æren av å ha en veldig imponerende mann som reisepartner og kompanjong, nemlig industrigründer Ola Tronrud. Han er en forkjemper for norsk industri, og jeg gleder meg til å høre om alt han har opplevd og lære av det han har å fortelle – det tror jeg er mye spennende! Ikke vær redde, jeg skal dele litt godsaker med dere også.

«En smart industribedrift – hva er det?» tenker du kanskje nå, og det lurte jeg også på. Heldigvis har denne nettsiden all informasjon du trenger, det er bare å ta en titt på de forskjellige linkene til høyre her. Kort oppsummert vil Smart Industri fremme og belønne norske industribedrifter som er med på å sikre Norges fremtidige konkurransekraft gjennom å tenke smart og innovativt. I år er fokuset på digitalisering, så vi ønsker spesielt at bedrifter som tar i bruk digital teknologi på smarte måter melder seg på.

Win win

Gjennom denne reisen på seks uker skal Ola og jeg besøke bedrifter som har meldt seg på fra hele landet, og reisen vil bli godt dokumentert: både her på bloggen og sosiale medier, men også i større artikler (bare ta en titt på «Hvorfor melde seg på» for eksempler fra tidligere år). Så selv om din bedrift kanskje ikke vinner, vil deltagelse i seg selv gi verdifull eksponering og oppmerksomhet som fremmer både din bedrift og norsk industri i samme slengen – win win med andre ord!

Overbevist om at din bedrift er smart, eller har du lyst til å tipse en smart bedrift om denne enestående muligheten? Herlig! Sjekk ut linkene øverst til høyre på siden, påmeldingsfrist er 19. april 2017.

Fortsatt i tvil? Da skal jeg gjøre mitt beste i de kommende månedene for å overbevise deg om at dette er en sjanse du ikke vil gå glipp av!

Jeg håper dere gleder dere like mye som meg til å se hva Norge har å by på av smarte industribedrifter – jeg er overbevist om at det er mer enn nok å ta av. Følg oss også gjerne på Facebook for å få med dere updates på reisen vår og nye blogginnlegg, samt en selfie i ny og ne hvis dere er heldige.. 🙂

Da gjenstår det bare å ønske lykke til, så blogges vi snart igjen!

PÅMELDING

Andre blogginnlegg

Møt Knut E. Sunde

Jeg tatt en prat med jurymedlem og direktør i Norsk Industri, Knut E. Sunde. Les hva han mener om fremtiden til norsk industri.

Besøk hos Hallingplast AS

Neste stopp er Hallingplast i Ål, en av Norges største produsenter av plastrør. Her er det høy grad av automatisering!