Velg en side

Slik vil de vinne

Vi har tatt en prat med en av deltakerne i årets konkurranse

En av deltakerne i årets Norges smarteste har hovedkvarteret sitt i havgapet utenfor Bergen. Familiebedriften Karsten Moholt har bygget sin virksomhet stein på stein siden 1945. De har spesialisert seg på elektromekanikk og jobber med reparasjon og overvåkning av roterende elektromekanisk utstyr, med et globalt nedslagsfelt innen hovedsakelig shipping, vannkraft og petroleumssektoren. I dag styres familiebedriften av tredje generasjon, i form av CEO Linn Cecilie Moholt.

– Min farfar stiftet selskapet like etter krigen. Siden overtok min far bedriften i 1991 og jeg tok over i 2009. Kjernevirksomheten er i stor grad den samme som da vi startet, men da jobbet vi mer som et rent verksted med reparasjoner og service på roterende utstyr, i dag hjelper vi kundene å ligge i forkant gjennom tilstandskontroller og overvåkning slik at utstyr ikke går i stykker, forteller Moholt.

«Ofte er teori og praksis to forskjellige verdener, men ikke i dette tilfellet. Dette er tanker vi har lagt til grunn for mye av vår tilnærming til innovasjon, med stort utbytte.»

LINN CECILIE MOHOLT

Næringsklynge bidrar til global tilstedeværelse

Veien fra elektromekanisk verksted for regionale kunder til foretrukket samarbeidspartner blant ledende internasjonale industrikonsern, er bygget gradvis gjennom verdifull kompetanse og hardt arbeid. Tilholdsstedet midt i den maritime klynga på Vestlandet gjorde også sitt til at løsninger fra Karsten Moholt ble naturlig spredt ut i verden med de norske kundene.

– Dette har gitt oss tilstedeværelse globalt og bidratt mye til å gi oss internasjonale kunder, forteller Moholt.

Nevenyttig tankegang

Innovasjon og konkurransekraft er helt sentrale fokusområder hos Karsten Moholt, som lener seg på internasjonal forskning i utformingen av organisasjonskulturen. Ambidekstri er evnen til å bruke begge hender med tilnærmet lik ferdighet og presisjon. Tilsvarende er en ambidextrous organization en organisasjon som evner å håndtere daglig drift og samtidig tilpasse seg morgendagens konkurransesituasjon. Prinsippet handler om å etablere to kulturer i en bedrift. I tråd med disse tankene har Karsten Moholt derfor fristilt en liten gruppe mennesker helt fra daglig drift, og dermed opprettet en liten agil organisasjon i bedriften som utelukkende skal jobbe med innovasjon, ifølge daglig leder.

– Ofte er teori og praksis to forskjellige verdener, men ikke i dette tilfellet. Dette er tanker vi har lagt til grunn for mye av vår tilnærming til innovasjon, med stort utbytte, sier Moholt.

«Prinsippet handler om å etablere to kulturer i en bedrift.»

LINN CECILIE MOHOLT

Fristilt fra daglig drift

Mange vil sikkert kjenne seg igjen. Å balansere arbeid med langsiktig innovasjon og daglig drift er utfordrende. Fremtidsvisjoner har lett for å vike til fordel for daglige oppgaver. Derfor har altså Karsten Moholt strukturert seg som en såkalt ambideks organisasjon, hvor avdelingen Operations jobber med daglig drift og kontinuerlig forbedring av effektivitet og avdelingen Solutions kun jobber med ny teknologi som bedriften skal leve av om fem til ti år.

– Solutions jobber i dag også veldig mye med digitalisering og sørger for at vi henger med i utviklingen. At én gruppe fristilles helt fra drift ser vi at skaper enorme resultater, forteller Moholt.

Vi ønsker Vestlandsbedriften lykke til i Norges smarteste!

PÅMELDING

Andre artikler

Fjorårets vinnerbedrift

Fabrikken til GKN Aerospace på Kongsberg gikk i fjor helt til topps i Norges smarteste industribedrift. Konkurranseseieren kom uventa, ifølge leder for kontinuerlig forbedring, Andreas Thorvaldsen.

Slik jobber de beste

Det finnes fellestrekk hos industribedriftene som lykkes. Se hvordan de beste jobber!