Velg en side

Ola, meg og et helikopter

Jeg har vært på besøk hos Ola på Tronrud Engineering denne uken!

FRIDA BERGLUND

Frida studerer Energi og miljø ved NTNU, er en del av Siemens rekrutterings- og kompetanseprogram for jenter, og blogger for smartindustri.no.

10. feb, 2017

av | 10. feb, 2017

Hei igjen dere! Dagene siden siste blogginnlegg har flydd forbi, og jeg må si jeg virkelig begynner å glede meg til jakten! Jeg har allerede fått masse spørsmål om blogging og hva Smart Industri egentlig er (av nysgjerrige venner vel og merke, jeg er ikke helt kjendis enda), og jeg har besøkt Ola på Hønefoss for å bli bedre kjent. Her spilte vi også inn promofilmer, ble intervjuet av Teknisk Ukeblad og jeg fikk fly helikopter(!). Mer om dette veldig snart, men trykker du her kan du få en smakebit av hva jakten har å by på.

Som sagt har jeg altså vært på besøk hos Ola på Tronrud Engineering denne uken. Han viste oss rundt og fortalte om alt fra hvordan han begynte å bygge maskiner i kjellerrommet til tankene hans rundt Norges industrifremtid. For en inspirerende kar, han blir det nok veldig gøy å reise Norge rundt med! I tillegg var han ikke fremmed for å ta en aldri så liten selfie med meg, så det er jo plusspoeng.

Her er vi i vår flotte uniform. Bra duo, eller hva?

Intervju med Teknisk Ukeblad

Etter hvert kom også Teknisk Ukeblad innom en tur for å intervjue oss, noe som selvfølgelig var stas siden jeg er ny til hele denne kjendisgreia. Også var de så hyggelige! Jeg tror og håper jeg sa noe fornuftig, men det gjenstår å se. Etter at bildene av Ola og meg foran diverse maskiner var tatt, var det duket for filming. Jeg skal innrømme at jeg hadde bittelitt sceneskrekk, men det gikk lekende lett med et så bra team bak kamera, og jeg storkoste meg. På siste filming derimot begynte jeg å glemme hva jeg skulle si, og det ble en del fomling og latter før vi endelig kom i mål. Jeg mistenker at jeg hadde fått litt for høy selvtillit og at blodsukkeret var rimelig lavt, men gøy var det! Les innlegget fra TU her.

Helikoptertur

Dagen ble avsluttet med en aldri så liten helikoptertur, og du kan tro jeg var i ekstase da jeg fikk lov til å prøvekjøre selv! Mistenker dog at det var litt mindre gøy for de andre som satt på. Alt i alt var det en meget innholdsrik dag, og jeg gleder meg veldig til å se resten av filmene. De slippes forresten på Facebook, så følg «Norge Smarteste Industribedrift» hvis du ikke gjør det allerede. Snart begynner også reisen vår, og jeg kan nesten ikke vente med å se hva Norge har å by på av flotte, engasjerte mennesker og smarte industriløsninger.

Hvis du ikke har meldt på din bedrift enda, er det gjort på under ett minutt – bare trykk på PÅMELDING, så er du i gang! Lett som en plett, og gøy er det óg. Påmeldingsfrist er 19. april.

Det var det for denne gang, vi skrives!

PS: Måtte slenge ved dokumentasjon på at jeg faktisk har flydd i helikopter. Her er jeg så glad man kan bli, med to stykk fra det fantastiske teamet bak hele dette prosjektet.

PÅMELDING

Andre blogginnlegg

Møt Knut E. Sunde

Jeg tatt en prat med jurymedlem og direktør i Norsk Industri, Knut E. Sunde. Les hva han mener om fremtiden til norsk industri.

Besøk hos Hallingplast AS

Neste stopp er Hallingplast i Ål, en av Norges største produsenter av plastrør. Her er det høy grad av automatisering!